ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 1 MARTIE

* Secţia pentru procurori a CSM a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară pentru a se efectua verificări în legătură cu modul de comunicare şi scurgerile de informaţii în presă din dosarele aflate pe rolul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

* Vicepreşedintele CSM, Nicolae Solomon, a anunţat că membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului au avut o întâlnire cu ministrul Justiţiei, în cadrul căreia Tudorel Toader le-a comunicat că ordonanţa de modificare a OUG 7 va avea cinci puncte.

* Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a declarat că a primit de la Ministerul Justiţiei textul ordonanţei care modifică OUG 7, susţinând că această nou act normativ "aduce nişte clarificări substanţiale, exact pe zonele care au generat o stare de îngrijorare şi de conflict".

* Zeci de judecători şi procurori au protestat pe treptele din faţa Palatului de Justiţie din Capitală, unde se află sediul Curţii de Apel Bucureşti, fiind nemulţumiţi de prevederile OUG 7 care modifică legile justiţiei.

* Viceprimarul Aurelian Bădulescu a fost exclus din Partidul Social Democrat, în urma unei decizii a filialei Sector 4, au precizat, pentru AGERPRES, surse din partid. Viceprimarul a declarat pentru AGERPRES că este plecat din ţară şi că nu a fost convocat să participe la şedinţa PSD Sector 4.

* Încă o persoană a murit din cauza rujeolei, numărul total de decese ajungând în prezent la 62, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Cel de-al 62-lea deces cauzat de rujeolă, confirmat serologic, a fost raportat, săptămâna aceasta, la o persoană de sex feminin, în vârstă de 20 de ani, din judeţul Iaşi. Aceasta era nevaccinată antirujeolic.

* Premierul Viorica Dăncilă l-a numit pe Costin Mihalache în funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului, cu rang de ministru. 'Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii domnul Costin Mihalache se numeşte în funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului, cu rang de ministru', prevede decizia premierului publicată în Monitorul Oficial. Guvernul a decis miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, reînfiinţarea Cancelariei prim-ministrului. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie