ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 10 DECEMBRIE

* Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a discutat şi decis oportunitatea aprobării unei ordonanţe de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală în sensul adoptării acelor articole din coduri care au fost declarate constituţionale.

* Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Marius Voicu, a fost eliberat din funcţie şi pus la dispoziţia DGPMB pe o perioadă de şase luni, informează IGPR. El a fost înlocuit, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, de comisarul-şef de poliţie Adrian-Ciprian Miron, care până în prezent a deţinut funcţia de inspector general adjunct al IGPR.

* Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, i-a anunţat pe procurorii de la Parchetul General că nu se poate prezenta la audieri, invocând motive de sănătate. Soţia preşedintelui a fost citată la Parchetul General pentru a fi audiată într-un dosar deschis ca urmare a unui denunţ în legătură cu sumele de bani obţinute din închirierea unui imobil.

* Membrii Biroului permanent al Senatului au decis prelungirea cu zece zile a termenului pentru întocmirea raportului de către senatorii jurişti în cazul cererii DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale faţă de preşedintele forului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat vicepreşedintele Camerei superioare a Parlamentului, Claudiu Manda.

* Deputaţii USR nu vor participa la şedinţele de vot final conduse de Liviu Dragnea sau de Florin Iordache, a anunţat preşedintele partidului, Dan Barna. El a precizat că USR se alătură demersului PNL, fiind o 'decizie firească'.

* Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că susţine proiectul legii pensiilor în forma existentă, respingând afirmaţiile conform cărora nu ar fi bani pentru plata pensiilor. 'Nu este legea (pensiilor – n.r.) nici a Olguţei Vasilescu, nici a lui Marius Budăi, este legea propusă de PSD – ALDE, noi o susţinem în forma care este, dacă vor fi ceva amendamente vom discuta în comisii şi în plenul Camerei şi vom decide', a afirmat Budăi, la Parlament. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie