ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 27 DECEMBRIE

* Procurorul general Augustin Lazăr susţine că demersul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de continuare a procedurii de revocare a sa din funcţie are un conţinut ''strict politic'' şi ignoră cadrul legal şi recomandările instituţiilor europene. Într-un comunicat de presă, Augustin Lazăr critică anunţul lui Toader privind continuarea procedurii de revocare şi apreciază că exprimarea ministrului Justiţiei privind ''tragerea de timp'' are ca scop dezinformarea opiniei publice.

* Premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-o întâlnire informală cu presa, că intenţionează să discute cu preşedintele Klaus Iohannis despre înlocuirea miniştrilor de la Transporturi şi Dezvoltare Regională. Această discuţie ar putea avea loc chiar vineri, în marja şedinţei CSAT, în condiţiile în care prim-ministrul îşi doreşte ca echipa guvernamentală să nu fie supusă schimbărilor, imediat după ce România va începe să exercite preşedinţia Consiliului UE.

* Deputaţii PNL şi USR au înaintat Curţii Constituţionale sesizarea de neconstituţionalitate asupra Legii privind sistemul public de pensii, fiind criticată, printre altele, condiţionarea dreptului la pensie al angajatului şi discriminarea nejustificată între persoanele cu dizabilităţi.

* 188 de imobile din sectorul 3 al Capitalei sunt afectate de avarii apărute la reţeaua de termoficare, potrivit unei informări publicate pe site-ul RADET. În toate aceste cazuri este vorba despre avarii la reţelele primare, care au determinat atât întreruperea furnizării apei calde de consum, cât şi a încălzirii. Repunerea în funcţiune este estimată pentru vineri, după ora 22,00.

* Guvernul se reuneşte vineri în şedinţă, la Palatul Victoria. Mai multe proiecte de hotărâre privind imobile sau construcţii aflate în administrarea statului, precum şi proiectul de lege pentru acceptarea Deciziei Consiliului (EU, Euratom) 2018/994 de modificare a Actului privind alegerea membrilor Parlamentului European prin vot universal direct se vor afla pe ordinea de zi a reuniunii. AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie