ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 19 AUGUST

* Poliţiştii au aplicat aproape 400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 135.000 de lei, în perioada minivacanţei de Sfânta Maria, cele mai multe dintre ele la regimul circulaţiei, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman.

* Consiliul Judeţean Covasna le va asigura şi în acest an ghiozdane tuturor copiilor care intră în clasele pregătitoare, alocând în acest sens suma de 123.000 de lei pentru programul "Primul ghiozdan", au precizat reprezentanţii instituţiei.

* Din cele 17 şantiere deschise de municipalitate pentru reabilitarea instituţiilor de învăţământ din Târgu Mureş, în 14 cazuri lucrările au fost finalizate, fiind stopate însă reparaţiile capitale începute la Colegiul Naţional "Unirea", la Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" şi la Liceul "Gheorghe Şincai", pe fondul reducerilor bugetare de la începutul lunii august, decise de majoritatea din Consiliul Local, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Cosmin Blaga.

* Medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au acordat amenzi contravenţionale în valoare de 357.000 de lei pe baza neconformităţilor constatate în cadrul verificării a 211 unităţi de alimentaţie publică de pe litoral, în perioada 12-18 august, informează Direcţia Sanitară Veterinară Constanţa.

* Peste 250 de unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani nu dispun de autorizaţie sanitară de funcţionare, a anunţat inspectorul şcolar general, Gabriel Hârtie. Potrivit acestuia, şcolile respective nu sunt racordate la o reţea de apă.

* Doi bărbaţi au fost transportaţi la spital, în stare gravă, ulterior unul dintre ei decedând, după ce au fost împuşcaţi cu arma de vânătoare de un vecin pe o stradă din Mangalia, în urma unui conflict spontan, potrivit unor surse judiciare.

* Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 242A, pe ruta Rădeşti – Cruceanu – Bereşti – Bereşti-Meria – Găneşti.

* Festivalul de Artă Medievală de la Suceava, aflat la ediţia a XIII-a, a atras în Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare şi în Muzeul Satului Bucovinean, în cele patru zile de desfăşurare, 26.806 vizitatori. Cetatea de Scaun a fost vizitată de 25.206 de turişti, potrivit directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

* Autorul atentatului terorist de la Mall Brăila, Marius Valentin Parfenie, în vârstă de 21 de ani, judecat pentru tentativă de omor, este obligat de instanţă să plătească peste 50.000 de lei către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Brăila, sumă care reprezintă costurile serviciilor medicale acordate victimelor preluate de ambulanţe după atacul din parcarea mall.

* Consilierii judeţeni suceveni au votat în unanimitate, în şedinţa extraordinară de luni, actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi judeţului Suceava din proiectul "Regiunea Nord-Est-Axa rutieră strategică 1: Iaşi-Suceava". Proiectul cu finanţare europeană prevede modernizarea a 75,5 kilometri de drumuri judeţene de pe raza judeţului Suceava, şosele care străbat 13 localităţi.

* Ministerul Apărării Naţionale face toate eforturile pentru a avea tehnică modernă, la nivelul oamenilor extrem de bine pregătiţi ai Forţelor Aeriene Române, a declarat ministrul Gabriel Leş, care a participat la ceremonia de plecare în misiune ONU în Mali a Detaşamentului Carphatian Pumas.

* Minora de 14 ani găsită plină de sânge pe o stradă din Galaţi şi care a fost ajutată de doi poliţişti doar la intervenţia trecătorilor a suferit o leziune a aparatului reproducător care i-a pus viaţa în primejdie, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Traian Laurenţiu Iancu.

* O jumătate dintre şoferii opriţi în trafic de poliţiştii dâmboviţeni în timpul unei acţiuni de prevenire derulată în perioada 12-18 august au fost amendaţi pentru depăşirea limitei legale de viteză, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

* Opt persoane din cele 16 aduse la audieri săptămâna trecută, în urma unor percheziţii efectuate de DIICOT într-un dosar de trafic de droguri de risc, au primit mandate de arestare preventivă. Potrivit deciziei magistraţilor Tribunalului Vâlcea, cei opt suspecţi sunt toţi din Vâlcea şi au fost trimişi după gratii pentru 30 de zile după ce la domiciliile lor anchetatorii au descoperit cinci plantaţii de canabis şi alte droguri a căror valoare a fost estimată la 500.000 de euro.

* Pompierii din Botoşani intervin de câteva ore pentru stingerea unui incendiu la un depozit de furaje de pe raza localităţii Tocileni, comuna Stăuceni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dorina Lupu. Potrivit sursei citate, flăcările au mistuit peste zece tone de furaje, existând riscul de a afecta gospodăriile din zonă.

* Sindicatul "Solidaritatea Hunedoara" a cerut sprijinul mai multor instituţii ale statului, printre care Preşedinţia, Guvernul, Parlamentul şi SRI, pentru continuarea activităţii Termocentralei Mintia, apreciind, într-o scrisoare deschisă, că, prin acţiunile sale, Ministerul Energiei ar încerca oprirea producătorului de energie electrică.

* Un bărbat de 54 de ani, din localitatea Certeze, a fost arestat pentru 30 de zile după ce a furat 90.000 de lei dintr-o biserică din localitatea Halmeu, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare.

* Comisia mixtă formată de Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş a demarat o amplă verificare la Căile Ferate Forestiere, care administrează trenul Mocăniţa, în urma a două incidente recente, dintre care unul soldat cu spitalizarea a 11 turişti, informează un comunicat de presă al instituţiei. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie