Suciu: Atacarea la CCR a Codului administrativ de către Avocatul Poporului e poziţionare politică, nimic altceva

Ministrul Dezvoltării Regionale, social-democratul Daniel Suciu, afirmă că demersul Avocatului Poporului, Renate Weber, privind atacarea la Curtea Constituţională a Codului administrativ reprezintă o "poziţionare politică" a ALDE, adăugând că el va susţine în continuare că prevederile codului sunt benefice pentru administraţia din România.

"ALDE iese de la guvernare, azi ALDE atacă la CCR Codul administrativ. E simplu: poziţionare politică, nimic altceva. Codul administrativ a fost adoptat cu semnăturile tuturor membrilor Cabinetului, inclusiv miniştri ai ALDE, susţinut de toate structurile profesionale, asociaţiile comunelor din România, oraşelor, municipiilor şi consiliilor judeţene. În care sunt reprezentanţii tuturor partidelor. Amestecul de astăzi, subiectul Codului administrativ cu situaţia de la Caracal, susţinută în aceeaşi conferinţă de presă, îmi demonstrează că pentru unii nimic nu este mai imoral decât să pari de treabă atunci când eşti mai necinstit. Voi susţine în continuare că prevederile codului sunt benefice pentru administraţia din România şi reprezintă un pas major în simplificarea procesului administrativ", a scris Daniel Suciu, miercuri, pe Facebook.

Miercuri, Avocatul Poporului a anunţat că a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a OUG 57/2019 privind Codul administrativ.

În sesizarea transmisă la CCR, Avocatul Poporului precizează că ordonanţa nu răspunde exigenţelor Constituţiei privind delegarea legislativă, astfel cum aceasta a fost dezvoltată prin jurisprudenţa Curţii Constituţionale. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie