USR se opune proiectului de rectificare bugetară şi cere Guvernului să nu taie bani de la sănătate, educaţie şi transporturi

Uniunea Salvaţi România anunţă că se opune ''categoric'' proiectului de rectificare bugetară şi cere Guvernului să nu taie din sumele alocate sănătăţii, educaţiei sau transporturilor.

"Liderii coaliţiei ar trebui să se întâlnească astăzi pentru a discuta despre rectificarea bugetară. În viziunea lui Dăncilă şi Teodorovici, rectificarea bugetară înseamnă mai puţini bani pentru şcoli, spitale şi autostrăzi. Trebuie să fii total inconştient să iei bani de la domeniile cele mai vulnerabile ale statului român. Să iei bani de la sănătate şi educaţie într-o ţară care nu are un spital de arşi la standardele europene şi în care abandonul şcolar e în creştere, să iei bani de la transporturi în ţara cu cei mai puţini kilometri de autostradă din Uniunea Europeană înseamnă să dai dovadă de cinism şi de un maxim dispreţ faţă de cetăţenii plătitori de taxe", se arată într-o postare pe Facebook a USR.

Reprezentanţii aceleiaşi formaţiuni îi reproşează ministrului Răzvan Cuc faptul că a cheltuit mai puţin de o treime din bugetul de la Transporturi.

"Această rectificare bugetară mai scoate la iveală şi multă incompetenţă din partea acestui guvern. Astfel, ministrul Răzvan Cuc a reuşit 'performanţa' de a cheltui mai puţin de o treime din bugetul de la Transporturi. Deci, ministerul îşi permite să cheltuie doar o treime din buget, în timp ce zeci de mii de români îşi pierd viaţa din cauza drumurilor publice, care au ajuns să fie sub orice critică. Iar motivele principale pentru care aceşti bani nu s-au cheltuit sunt incompetenţa şi nepăsarea, mai ales atunci când nu poţi folosi aceşti bani în interes propriu", se mai arată în postare.

USR menţionează că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ezită "să facă public" proiectul de rectificare, iar ALDE a "făcut un pas în spate" şi refuză să-şi asume răspunderea pe acest proiect.

"Şi dacă toate astea nu erau de ajuns, dovada cea mai clară că această mult anunţată rectificare bugetară va fi un dezastru e faptul că partenerii de guvernare ai PSD-ului, ALDE, au făcut un pas în spate şi refuză să-şi asume răspunderea pe proiectul de rectificare, iar ministrul Teodorovici tot ezită să facă public proiectul, deşi acesta trebuia dezbătut şi aprobat până la sfârşitul lunii iulie. Asta e reţeta dezastrului pe care guvernările PSD-ALDE ne-o servesc de peste doi ani şi jumătate. De aceea, Uniunea Salvaţi România se opune categoric proiectului de rectificare bugetară şi somează Guvernul Dăncilă să dea dovadă de responsabilitate fiscal-financiară şi să nu taie bugetele de la domenii vitale şi de care depinde dezvoltarea durabilă a cetăţenilor şi statului român. Iar dacă actuala guvernare nu e stare să guverneze în interesul cetăţeanului, atunci, premierul Dăncilă şi întreg Cabinetul să-şi depună demisiile şi să lase locul altora mai competenţi", menţionează reprezentanţii USR. AGERPRES/ (AS – autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: Uniunea Salvați România – USR/Facebook 

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie