Vrancea: Mărţişoare din materiale organice, prezentate de meşteri populari la târgul de la Focşani

Meşteri populari din mai multe zone ale judeţului Vrancea şi-au dat întâlnire în aceste zile la cea de-a X-a ediţie a Târgului de Mărţişor, pe esplanada de la Sala Balada, unde oferă spre vânzare mărţişoare handmade inedite.

La eveniment participă meşteri populari din Soveja, Nereju sau Jitia, care expun mărţişoare din elemente organice precum lemn, frunze, hârtie, pănuşi de porumb, pânză, ghinde, fructe de pădure, ceară, precum şi alte materiale naturale.

"Acest târg a fost gândit din dorinţa de a promova mărţişorul tradiţional. Ne dorim în acest fel să luptăm împotriva kitschului şi în ceea ce priveşte arta profesionistă şi meşteşugul tradiţional", a declarat, pentru AGERPRES, managerul Centrului Cultural Vrancea, Liviu Nedelcu.

La târg participă şi producători tradiţionali de miere, care şi-au adaptat oferta pentru această ocazie.

"Oamenii s-au obişnuit cu acest târg, iar cei care doresc ceva mai deosebit de 1 martie vin aici, pentru că şi producătorii s-au adaptat cerinţelor. Producătorii de miere de albine, de exemplu, au făcut recipiente mici cărora le-au pus şnur şi le-au transformat în mărţişoare, care au fost foarte apreciate de vizitatori", a spus Liviu Nedelcu.

Târgul de Mărţişor, organizat de Consiliul Judeţean Vrancea şi Centrul Cultural Vrancea, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric "Ţara Vrancei", va fi deschis publicului până la 1 martie. AGERPRES / (A – autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie